Erişler Gıda Perakende Grup Genel Müdürü Abdullah Eriş: 21. yüzyılda gıda üretmek bir vicdan meselesidir

Erişler Gıda Perakende Grup Genel Müdürü Abdullah Eriş: 21. yüzyılda gıda üretmek bir vicdan meselesidir

Dünyada sağlıksız gıdalar yüzünden çocuklar ve gençlerin her geçen yıl daha fazla metabolik ve kronik hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldığını belirten Abdullah Eriş, tüketicinin kaliteli ürünü anlamaları için üründe çeşitli standart ve belgelere bakması gerektiğini belirtti

Gıda güvenliği konusunun günümüzde giderek daha önemli olmaya başladığını belirten Eriş, “21. yüzyılda artık gıda üretmek bir vicdan meselesidir. Dünyada sağlıksız gıdalar yüzünden çocuklar ve gençler her geçen yıl daha fazla metabolik ve kronik hastalıkla mücadele etmek zorunda kalırken, bu konuda tüm gıda üreticilerinin daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Biz de Erişler Gıda olarak uzun yıllardır gıda konusuna hep bu bakış açısıyla yaklaştık. Erişler Gıda’nın kültür ve değerlerinde insana saygıyı ve sağlıklı üretim anlayışını hep en üst sırada tuttuk. Bu nedenle çok titiz bir çalışmayla, halkımızın her bir zerresine kadar sağlıklı olduğundan emin olacağı ürünler ortaya koyuyoruz. Şunu kesinlikle belirtmek isterim ki, kendi soframızda yer vermeyeceğimiz hiçbir ürünü sizlerle de buluşturmuyoruz” dedi.

“Sağlıklı tüketime kafa yoran tüketici tipi oluşuyor”

Günümüz tüketicisinin her gün gıda markalarında çıkan krizlerle ilgili daha fazla dikkatli olmaya başladıklarını belirten Abdullah Eriş “ Bilginin bu kadar hızlı yayılması ile birlikte bilgiye, habere daha kolay erişen ve okuduklarını daha fazla sorgulamaya başlayan bir tüketici tipi oluşmaya başladı. Gelecek yıllarda tüketiciler daha da bilinçlenecek ve dolayısıyla bizim gibi üretimde insan sağlığı hassasiyetleri olan firmalar daha da artacak. Bizim de arzumuz bu yönde. Yediğimiz şeyler bizi daha fazla sağlıklı ya da hastalıklı yapabiliyor. Bu nedenle toptandan perakendeye kadar firmamızın üretim zincirinde yer alan tüm ürün gruplarında kendi sektörleri özelinde çeşitli sertifikalar aldık ve gelecekte de çıkaracağımız diğer ürün gruplarında da bu hassasiyetimiz devam edecek ” dedi.

Türkiye’nin ilk vegan ve BRC sertifikalı unu

Kaliteli bir un elde edilmesinde buğdayın kalitesi, depolama koşulları, öğütme koşulları protein miktarı gibi faktörlerin önemli olduğunu vurgulayan Abdullah Eriş; “Bunları ölçmek için laboratuvar ortamında bir takım duyusal ve fiziksel analizler yapıyoruz. Fakat elbette ki tüketicinin bunları bilmesi, anlaması mümkün değil. Bu nedenle bir takım kalite standartları ve sertifikalar, kaliteli un hakkında tüketicilere fikir verir. Eriş Un’da yer alan BRC sertifikası unumuzun kalitesini belgeleyen en önemli ve prestijli sertifikalardan biri. Türkiye’de unda ilk BRC sertifikasını alan firmamız böylece İngiliz Perakendeciler Konsorsiyumu tarafından oluşturulmuş gıda güvenliği standartları bütününü de ürünümüze yansıtmış oldu. BRC sertifikası ile üretim, gıda güvenliği ve takip prosedürlerinin uluslararası kriterlere göre standardizasyonu sağlandı” dedi. Ayrıca Vegan sertifikasına da sahip olduklarını belirten Eriş; “Vegan Sertifikası sadece uluslararası akreditasyonu olan, yerel gıda kontrol laboratuvarlarının yılda iki kez habersiz denetimi ve ürün analizini kabul eden firmalara veriliyor. Markamız bu denetimlerin tümünü kabul ederek ürünlerinin içeriğine gösterdiği titizliği uluslararası bir gıda sertifikasıyla taçlandırdı” şeklinde konuştu.