“Kadın Şefler Akademisi” ile daha çok kadın iş hayatına katılacak

Türkiye’nin önde gelen toplu yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Sofra/Compass Group Türkiye, Kağıthane Halk Eğitim Merkezi ve ilgili bölge İŞKUR Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği “Kadın Şefler Akademisi” projesiyle kadınların iş hayatında daha fazla yer almalarını sağlayarak kadın istihdamını artırmayı hedefliyor.

Sofra/Compass Group Türkiye, meslek sahibi olmak isteyen kadınları destekleyen bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Kadın Şefler Akademisi ile yiyecek içecek hizmetleri sektöründe faaliyet göstermek üzere, piyasada tercih edilecek vasıflara sahip, özgün ve profesyonel çalışma prensiplerine göre eğitim almış kadın aşçılar yetiştirilmesi, kadın istihdamının ve kadınların işgücüne katılımının artırılması hedefleniyor.

Kağıthane Halk Eğitim Merkezi ve ilgili bölge İŞKUR Müdürlüğü ile yürütülen projenin ilki Mayıs 2016’da tamamlandı. Aralık 2016 itibarıyla ikinci grup eğitimlerin başladığı proje, 6 aylık bir eğitim dönemini kapsıyor.

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kadınlara iş imkanı sunuluyor

Kadın Şefler Akademisi, mutfakta çalışmayı arzulayan yeni mezun öğrencilerden ev hanımlarına kadar geniş yelpazede bir kadın kitlesini hedefliyor. Mutfakta çalışmak isteyen, mutfaktaki becerilerini artırmayı amaçlayan ve kişisel becerilerini biraz daha profesyonel bir seviyeye çıkartmak isteyen kadınlar bu projenin hedef kitlesini oluşturuyor. Proje ortalama 6 ayda, hem teorik hem de pratik olarak verilen eğitimler sonrasında kursiyerlerin uygun seviyeye gelmesi ve istihdamı ile sonuçlanıyor. 6 ay boyunca kurslara devam eden ve eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlara grup bünyesinde farklı projelerde iş imkanı sunuluyor. 

“Kadınları iş hayatına atılmaları için cesaretlendiriyoruz”

Sofra/Compass Group Türkiye İK Genel Müdür Yardımcısı Banu Cengiz, “Kadın Şefler Akademisi” ile iş hayatında daha çok kadına ulaşmak ve bu alandaki istihdamın artmasına katkı sağlamak hedefiyle yola çıktıklarını belirtiyor ve ekliyor: “Günümüzde kadının ve kadının işgücüne katılmasının desteklenmesi önemli bir alan. Üstelik bizim faaliyet alanımızdaki üretim merkezimiz mutfaklar, kadınların olmayı sevdiği bir yer. Toplumsal açıdan üzerinde durulması gereken bir konu ile şirketimizin faaliyet alanı anlamlı bir şekilde kesişti. Biz projeyi başlatırken kadın ve mutfak kavramlarından yola çıktık. Ön çalışmamız çerçevesinde projedeki doğru iş ortakları üzerinde durduk ve projeyi şekillendirdik. Gördüğümüz ilgi ihtiyacı doğru tespit ettiğimizi de ortaya koydu. “Kadın Şefler Akademisi” projemizle kadınların daha çok iş hayatında yer almalarını ve iş hayatına atılmak isteyen kadınlarımızı cesaretlendirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz daha fazla kadını iş hayatına dahil etmek ve bu anlamda sürdürülebilir bir projeye imza atmak” dedi.