“KAGİDER Pusula”, kadın girişimcilere yön verecek

“KAGİDER Pusula”, kadın girişimcilere yön verecek

KAGİDER ve Işık Üniversitesi, kadın girişimciliği ve istihdamını artırmak amacıyla girişimcilik eğitimlerini tek bir platformda toplayan “KAGİDER Pusula” için işbirliği protokolünü Global Girişimcilik Haftası kapsamında 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü’nde imzaladı.

Türkiye’de kadın girişimciliğinin gelişmesi ve kadınların çalışma yaşamına katılımının artması için 2002’den beri faaliyetlerini sürdüren KAGİDER ve Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Işık Üniversitesi, Türkiye’de kadın girişimciliği ve istihdamını artırmaya yönelik önemli bir işbirliğine imza attı.

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar ev sahipliğinde; Işık Üniversitesi Rektörü Şirin Tekinay, Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ali Beba ve her iki kurumun yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen lansman toplantısı ve imza töreni için, Global Girişimcilik haftası kapsamında Dünya Kadın Girişimcilik Günü olan 19 Kasım 2015 tarihi seçildi.

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar: “Kadın girişimciliği; bir kalkınma, eşitlik ve ekonomik gelişim fırsatıdır”

Toplantı sırasında projeye ilişkin bilgiler veren KAGİDER Başkanı Sanem Oktar şunları söyledi: “KAGİDER olarak, kadın girişimciliğinin sadece bir cinsiyet meselesi değil; aynı zamanda bir kalkınma, eşitlik ve ekonomik gelişim fırsatı olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda 13 yıllık girişimcilik projesi deneyimimizi kullanarak girişimcileri destekleme çalışmalarımıza, böyle anlamlı bir günde, bir yenisini daha eklemenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. KAGİDER Pusula adlı internet portalı üzerinden çok daha fazla sayıda kadın girişimci, kadın girişimci adaylarına eğitimlerimizi ulaştırarak kadın istihdamını desteklemeyi hedefliyoruz. Projenin Akademik Partneri olan ve konunun uzmanı akademisyenleriyle KAGİDER Pusula projesinde paydaşımız olan Işık Üniversitesi’ne bu projeyi bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdikleri için teşekkürü bir borç bilirim. Türkiye çapında girişimci kadınlara erişimimizi sağlayarak kadın girişimcilere yön gösterecek bu projenin hayata geçebilmesi için sergiledikleri örnek ekip çalışması ile altyapı için gerekli fonu yaratan değerli üyelerimize ve Ben 1 Gün Kadınken oyunumuza destek veren BKM ekibine emekleri için minnetimizi ifade etmek isterim.”

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay: “Kadınların iş hayatında daha etkin rol almaları için çalışacağız”

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay “Girişimciliğe ve kadın girişimci sayısının artmasına önem veren Işık Üniversitesi ile bu konuda en aktif derneklerden biri olan KAGİDER’in kadın girişimcilerin ve kadın girişimci adaylarının eğitilip iş hayatında daha etkin olmalarına destek vermek üzere başladığımız bu sosyal sorumluluk çalışması ile kadın istihdamına ve kadın girişimciliğine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Daha önce KAGİDER ile kadın girişimcileri destekleyen çok sayıda proje tecrübesi ile Prof.Dr. Ali Beba liderliğinde; bu işbirliğinin kalıcı, verimli ve uzun soluklu olacağına inancımız tam” dedi.

KAGİDER Pusula platformunda, KAGİDER “İşimi Kuruyorum Eğitim Modülleri’nin yanı sıra yeni girişimciler için girişimciliğe dair yararlı bilgiler, ilham veren başarı hikayeleri ve finansal erişim bilgileri yer alacak.

Kadın girişimcilere internet üzerinden “İşimi Kuruyorum” eğitimlerinin verileceği işbirliği kapsamında Girişim Gurusu Prof. Dr. Ali Beba rehberliğinde Işık Üniversitesi, KAGİDER Pusula internet portalında verilecek eğitimlerin içeriklerinin oluşturulması ve geliştirilmesinde KAGİDER’e akademik ve pratik destek sunacak. KAGİDER tarafından portal için hazırlanan “İşimi Kuruyorum” adlı eğitim modüllerini içerik açısından değerlendirerek bu modülleri geliştirmek ve güncellemek gibi çalışmaların yanı sıra; eğitimlere katılan kadın girişimcilerin çevrimiçi ortamda bilgilerini test edebilecekleri kısa sınav ve egzersiz gibi ekler geliştirme çalışmalarıyla da katkı verecek.

Türkiye’nin her yerinde kadın girişimcilere sertikalı eğitim imkanı

KAGİDER Pusula, Türkiye’nin her yerinde kadın girişimcilere iş planı hazırlama, finans, pazarlama, organizasyon geliştirme, yeni coğrafyalara açılmaları ve inovatif özellikli projeler için maddi desteklere erişim konusunda bilgi desteği verilmesi, networking sağlanması gibi birçok modülü kapsıyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadın girişimcilere ise KAGİDER ve Işık Üniversitesi onaylı sertifika verilmesi hedefleniyor.

Katılımda bir sınırlamanın olmayacağı proje kapsamında; programdan yararlanacak kadın girişimcilerin profilleri ve sayıları hakkında sağlıklı bilgilere, programın başlamasının ardından 2016 yılının ilk yarısında ulaşılması öngörülüyor.