Tropicana Bahçe Okulları kapsamında Amasyalı çiftçiler sertifikalarını aldı

Tropıcana Bahçe Okulları kapsamında Amasyalı çiftçiler sertifikalarını aldı

Tropicana’nın, “Tropicana Bahçe Okulları Projesi” kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi BÜYEM ile işbirliğiyle eğittiği 131 çiftçi, Amasya Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını Tarım İl Müdürü Emin elinden aldı.

Tropicana’nın hammaddesini oluşturan, Türkiye’nin hazineleri yerel meyveleri korumak amacıyla hayata geçirilen “Tropicana Bahçe Okulları Projesi” 2014 yılında pilot bölge olarak Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde başladı.

Bursa Mustafakemalpaşa ve Malatya’dan sonra eğitime katılan Amasya’daki çiftçiler, meyve bahçelerinde etkin ve verimli tarım uygulamalarının kritik başarı faktörleri, sürdürülebilir bir çevre bilinci ve vizyoner kimliği edinme konusunda eğitildiler. Yerel meyve fidanlarından organik gübreye, meyve yetiştiriciliği konusunda son metotlar ve girişimcilikle ilgili bilgilere, meyvelerin hasadına kadar eğitim aldılar.

Temel hedef yerel meyve mirasının korunması

Bugüne dek toplamda 300’i askın çiftçiye eğitim ve seminerle katkı sağlayan Tropicana, 12 bin de fidan dağıttı. Bunun yanı sıra 3 yılda 1000’den fazla çiftçiye eğitim vermeyi; ayrıca Bursa’da başlayan pilot çalışmada önümüzdeki 3 yılda en az 50 bin adet daha fidan dağıtmayı hedefliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi BÜYEM işbirliği ile sürdürülen proje, Türkiye’nin bahçe tarımı ve bu alanda faaliyet gösteren çiftçilerin geliştirilmesi bakımından PepsiCo olarak tüm dünyada uygulamaya koyduğu Fayda Gözeten Performans taahhütleriyle de birebir örtüşüyor.

En iyi ve en lezzetli meyve için çiftçilerin eğitimine de katkıda bulunan Tropicana’nın bu desteği önümüzdeki yıl da devam ediyor. Tropicana hammadde olarak kullanılan ülkemizin hazineleri yerel meyveleri korumak amacıyla “Tropicana Bahçe Okulları Projesi”ni hayata geçirdi. Türk meyveciliğinin geleceği için önemli katkılar sağlama hedefiyle yola çıkılan proje pilot bölge olarak seçilen Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde başlatıldı. Proje kapsamında Malatya ve Amasya’da çiftçilere Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi BÜYEM’de eğitim imkanı sunularak sertifika sahibi olmaları sağlandı. Yerel meyvelerle ilgili mirasın korunması ve sürdürülmesi amacıyla çiftçilere fidan ve Naturalis gübre hediye edildi.

Mevsiminde yerel meyvelerle Türk tüketicisinin sofralarında yer alan Tropicana’nın; “Isparta Elma Nektarı”, “Antalya Nar Nektarı”, “Amasya Elma Suyu”, “Malatya Kayısı Nektarı”, “Bursa Şeftali Nektarı”, “Amasya Elma Suyu”, “Malatya Kayısı Nektarı”, “Bursa Şeftali Nektarı”, “Portakal Nektarı”, “Afyon Vişne Nektarı”, “Anadolu Karışık Meyve Nektarı”, “Geyve Ayva Nektarı”, “% 100 Çanakkale Domates Suyu”, “Silifke Çilek Nektarı” çeşitleri bulunuyor.