Türkiye’de ve dünyada konusunda tek ürün: SICAKTUT

Türkiye’de ve dünyada konusunda tek ürün: SICAKTUT

Paket siparişlerde özel teknolojisi sayesinde nemden kaynaklı ıslaklığı emerek hamurlaşmayı önleyen SICAKTUT, yemeğin sıcaklığını da olduğu gibi muhafaza ederek yemeklerin restoran sıcaklığı ve tazeliğinde olmasını sağlıyor. SICAKTUT’un üretimini yapan Drogo İletişim Kimyevi Maddeler San. ve Tic. A.Ş.’nin ortaklarından Doğu Papuççuoğlu, sorularımızı yanıtladı.

Drago A.Ş.’nin ürettiği ve nanoteknolojiyle geliştirilen SICAKTUT, sektörde adından çokça söz ettirecek bir ürün. Paket siparişlerde özel teknolojisi sayesinde nemden kaynaklı ıslaklığı emerek hamurlaşmayı önleyen SICAKTUT, yemeğin sıcaklığını da olduğu gibi muhafaza ederek yemeklerin restoran sıcaklığı ve tazeliğinde olmasını sağlıyor. Böylece hem sipariş verenlerin taze gıdaya ulaşmasına olanak sağlıyor hem de paket siparişlerinde SICAKTUT kullanan firmaların müşteri memnuniyetine katkıda bulunmuş oluyor.

-Sayın Pabuççuoğlu, firmanızın kuruluş öyküsünü ve faaliyet alanlarını öğrenebilir miyiz?

Drago 2011 yılında faaliyete başlamış bir şirket. Kuruluş amacını, “uzman kadro ile daha önce Türkiye’de üretilmemiş ve denenmemiş inovasyona dayalı, çevreye duyarlı ürünler sayesinde daha yaşanılabilir bir çevreyi tamamen yerli yatırım ve mühendisler vasıtasıyla sağlamak” olarak açıklayabiliriz. Drago; inşaat, enerji, kimya ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

-Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olduğunu öğrendiğimiz SICAKTUT projesi nasıl ve ne amaçla doğdu? Kullanım alanlarını açıklar mısınız?

SICAKTUT projesinin başlangıcı 2007 yılına kadar dayanıyor. Projenin başlangıcında şirket ortağımız Göksel Mumcu ürünü, pizzaların evlere servisi için geliştirmişti. Proje daha sonra Dragons Den Türkiye Yarışması’nda yatırımcı alarak Drago firmasının kurulması ile sonuçlandı.

SICAKTUT evlere servis sektörünü hedefleyen bir ürün. Eve sipariş verilen pizza, pide, hamburger, lahmacun vb. ürünlerin sevkiyatında nemlenmeden meydana gelen hamurlaşmayı ve soğumasını engelleyerek çıtır ve sıcak kalmasını sağlıyor.

-Bu proje için ne kadar tutarda bir yatırım yaptınız? Üretim tesislerinizin kapasitesi nedir?

SICAKTUT için 2011 yılından beri yapılan yatırım miktarı 2.000.000 TL’nin üzerindedir.

SICAKTUT steril bir ortamda el değmeden üretiliyor. Aktif edilmiş doğal maden karışımıdır. Üretim üç aşamadan meydana geliyor. Madenlerin karışımı ve aktifleştirilmesi, üretim bandında Nonwovens kumaşın arasına yerleştirmesi ve son olarak paketleme. Şu an tek üretim bandında dakikada 100 adet SICAKTUT üretiliyor.

-2014 yılının ilk yarısını nasıl geçirdiniz? 2015 için hedefleriniz nelerdir?

Bu soruya iki açıdan cevap vermek istiyorum. Üretiminizi yaptığımız diğer ürünlerden biri olan Yeatz De-Icing Fluid ile ilgili olarak 2013 sonunda Kazakistan’a ortak yatırım yaptık. Bu tesisimizde üretimi gerçekleştirilecek Yeatz De-Icing Fluid bu sene satılmaya başlayacak.

2014 yılı sonuna kadar hedefimiz SICAKTUT’un Türkiye pazarına yavaş fakat emin adımlarla yerleşmesidir. 2015 senesinde ise hedefimiz başta ABD olmak üzere eve sipariş edilen pizza vb. ürünlerde kullanılmasını sağlamaktır.

-Yeni ürün ve Ar-Ge çalışmalarınızla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Gıda, kimya, enerji ve inşaat sektörleri ile ilgili Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Ar-Ge çalışmalarımızı kendimize ait laboratuvarımızda sürdürüyoruz. Tüm sektörler için yaptığımız Ar-Ge yatırımı tutarı 3.500.000 TL’ye yaklaşmaktadır.

-Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

SICAKTUT şu anda yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da konusunda tek üründür. En büyük özelliği tamamen doğal malzemelerden yapıldığı için insan sağlığına zararının olmamasıdır. Doğaya saygılı bir üründür.