Koroplast’tan farkındalık projesi

Koroplast, kurulduğu günden bu yana destek verdiği sosyal sorumluluk çalışmalarını, geçtiğimiz sene 40. yılı kapsamında “Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay” mottosuyla taçlandırdı. Bu doğrultuda “40 farklı noktada atık toplama hareketi” dahilinde çocuklara geri dönüşümün önemini vurgulayan ve çevre bilincini aşılayan “Kuşlara Fısıldayan Kız” hikaye kitabını hayata geçirdi.

“Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay” mottosuyla tüketicilere seslenen Koroplast, çevre bilincini aşılamak, geri dönüşümü ve önemini anlatarak bu konuda alışkanlık oluşturmak ve farkındalık yaratmak için kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Kurulduğu günden bu yana çevre temizliği ve atık toplama noktasında birçok sosyal sorumluluk çalışmasına destek veren Koroplast, özellikle evsel atıkların büyük bölümünün sanılanın aksine “çöp” olmadığını anlatmak için “40 farklı noktada atık toplama hareketi”ni başlattı.

STK’lar, belediyeler ve gönüllülerle birlikte, yüzde 80’i geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş ve tekrar geri dönüşebilen toplam 18.257 “Koroplast Geri Dönüşüm Torbası” ile Türkiye’nin birçok ilinden 2 ayda 8.000 kg atık toplandı ve ayrıştırılarak geri dönüştürülmesi için ilgili belediyelerin geri dönüşüm tesislerine teslim edildi. Koroplast, toplanan atıkları geri dönüştürerek çocuklara özel “Kuşlara Fısıldayan Kız” hikaye kitabını hayata geçirdi.

“Kuşlara Fısıldayan Kız Kora” çocuklara çevre bilincini ve geri dönüşümü aşılıyor

Türkiye’nin en ünlü çocuk yazarlarından Sara Şahinkanat tarafından eğitici, öğretici ve keyifli bir dille kaleme alınan, Hüseyin Sönmezay’ın resmettiği “Kuşlara Fısıldayan Kız” kitabında çevre bilinci ve geri dönüşümün önemi vurgulanıyor; doğaya ve çevreye zarar verebilecek atıkların geri dönüştürülerek yeniden kullanılabileceği Kora isimli bir karakter üzerinden anlatılıyor.

“Kuşlara Fısıldayan Kız” hikaye kitabı lansmanında Koroplast’ın kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarından bahseden Koroplast Pazarlama Direktörü Gülsün Mersin “Kurulduğumuz günden bu yana duyarlı, şeffaf ve etik olmayı her zaman ilk sıraya koyduk. Topluma, doğaya ve çevreye karşı olan sorumluluğumuzu hiç unutmadık. Gerçekleştirdiğimiz her sosyal sorumluluk çalışmasının öncelikle uzun soluklu olmasını amaçladık. Aynı zamanda tüm gönüllülerin ve STK’ların sürdürülebilirlik, çevre temizliği, doğanın korunması ve geri dönüşüm temalı proje ve çalışmalarını destekledik.

“Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay” diyerek “Kuşlara Fısıldayan Kız” hikaye kitabı ile başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminde farkındalık oluşturarak tüketicilere geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz. Baskısını gerçekleştirdiğimiz kitabımızın 1.000 adedinin dış kapağı, “40 farklı noktada atık toplama hareketi” kapsamında toplanan atıkların geri dönüşümünden üretilen özel plastik kapak ve sayfaları da geri dönüşümlü kağıttan üretildi” dedi.

Mersin, “Koroplast olarak topluma olan sorumluluk bilinciyle geleceği şekillendirmeyi de misyon edindik. Bu doğrultuda TOÇEV’in yönlendirmesiyle okullarda geri dönüşüm eğitimlerine başladık.

Devam eden eğitim öğretim yılı sonuna kadar 20 okulda binlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyor, önümüzdeki sene de çevre temizliği ve geri dönüşüm eğitimlerine devam etmeyi planlıyoruz. Sürdürülebilirlik çatısı altında uzun yıllar daha da büyüyen bir ses ile projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Hedeflerimiz bizi bu konuda oldukça heyecanlandırıyor” diye ekledi.

20 okulda geri dönüşüm eğitimi ve ihtiyaca göre geri dönüşüm ünitesi desteği

Koroplast, yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında ÇEVKO ve TOÇEV ile bir işbirliği gerçekleştirdi. ÇEVKO’nun desteği ile hazırlanan geri dönüşüm eğitim içeriklerinden yararlanılarak TOÇEV’in katkısı ve yönlendirmesiyle ilk öğretim seviyesindeki çocuklara yönelik eğitici ve öğretici online eğitimler hazırlandı.

28-31 Mart tarihleri arasında Samsun ve Çanakkale’de başlayan eğitimlerle 10 okulda toplam 3.297 çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor. “Kuşlara Fısıldayan Kız” hikaye kitabındaki geri dönüşüm içeriklerinin de kullanıldığı eğitimlere, Nisan ve Mayıs aylarında da devam edilerek toplam 20 okulda binlerce çocuğa ulaşılacak.

Aynı zamanda çocukların okurken hem öğrenip hem keyif alacağı hikaye kitabı yine TOÇEV aracılığıyla okullara dağıtılacak ve farkındalık yaratmak için ihtiyaç dahilinde geri dönüşüm ünitesi desteği de verilecek. Koroplast, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ise okul sayısını artırarak daha fazla çocuğa ulaşmayı planlıyor.

“28 yıldır çocuklarımızın gelişimleri için farklı projeler gerçekleştiriyoruz”

TOÇEV İcra Kurulu Üyesi Dilek Ültanır, “Okumak her çocuğun hakkıdır diyerek çıktığımız bu yolda, 28 yıldır çocuklarımızın gelişimleri için farklı projeler gerçekleştiriyoruz.

Bu projelerde ülkemizin ve çocuklarımızın ihtiyacına yönelik eğitimler oluşturmaya gayret ediyoruz. Günümüzün en önemli başlıklarından biri olan “çevre duyarlılığı, toprağımıza sahip çıkmak, dünyamızı korumak ve geleceğe temiz bir dünya bırakmak” TOÇEV’in de öncelikleri arasında yer alıyor.

Toplumu ve kurumları bilinçlendirmenin yolu eğitim ve farkındalık çalışmalarından geçiyor. Bu vesile ile çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak, geri dönüşümün değerini ve sürdürülebilir temiz çevre bilincini vurgulamak adına Koroplast işbirliği ile 1-2-3. sınıf öğrencileri için eğitim programı hazırladık. İnanıyoruz ki, çocuklarımız toplumsal ve çevresel değerlerimize olduğundan daha fazla sahip çıkacak. Bu fırsatı oluşturup bizlerle işbirliği yapan Koroplast ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.