Roche ile Umut ve Yaşam Derneği işbirliği

Roche İlaç Türkiye ile Umut ve Yaşam Derneği’nin birlikte geliştirdiği, tedavi gören kanser hastalarının ihtiyaç duydukları psikoterapi ve beslenme danışmanlığı programı, Nisan ayındaki kanser haftasında erişime açıldı.

Çalışmalarını “Daha fazla hasta için daha hızlı ve daha iyi sonuçlara ulaşma” hedefiyle sürdüren Roche İlaç Türkiye; tüm hasta yolculuğu boyunca, hasta ile hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen etkili projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.    

Roche, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemi sürecinde tedavisi aksayan, psikolojik zorluklar yaşayan ve desteğe ihtiyaç duyan kanser hastalarına, uzaktan hizmet vermek üzere Umut ve Yaşam Destek Hattı projesini gerçekleştirdi.

Pandemide, bulaşma riski nedeniyle hastanelere gidemeyen ve aktif tedavi gören kanser hastaları, Umut ve Yaşam Derneği işbirliği ile geliştirilen bu projeyle ihtiyaç duydukları ‘psikoterapi ve beslenme danışmanlığı’ hizmetlerini, konularında uzman gönüllü klinik psikolog ve diyetisyenlerden Roche’un katkılarıyla ücretsiz olarak alabildiler.

Destek Hattı’na başvuran hastalar birebir görüşmeler kapsamında psikologlarla dijital platformlarda bir araya gelirken; diyetisyenlerle ise telefon üzerinden görüşmeler gerçekleştirdiler.

Uzun yıllardır onkoloji alanında büyük yatırımlar yapan ve hastaların ihtiyaçlarını karşılamak üzere birçok projeyi hayata geçiren Roche’un sponsorluğunu üstlendiği Umut ve Yaşam Destek Hattı’ndan, 4 ay boyunca diyet ve beslenme alanında 54, psikoterapi danışmanlığından ise 82 kişi olmak üzere toplamda 136 danışan yararlandı.

Kanserle mücadele eden hastalara her koşulda destek

Umut ve Yaşam Derneği Başkanı Nimet Baki tamamlanan projenin sonuçları ve etkisi kapsamında şunları söyledi: “Kanser, hastalar için fiziksel sıkıntılar içeren bir süreç oluştururken, aynı zorlukta psikolojik etkiler de yaratan bir hastalık. Bu zorlu mücadelelerinde hastalara sağlanan psikolojik destek, kendilerine yaşam enerjisi vererek onları hayata bağlarken, aynı zamanda medikal tedavinin etkilerini de olumlu etkiliyor. Bu sebeple de bu hastalığın tedavisinde fiziksel tedavi gibi psikolojik tedavinin de desteklenmesi, kanserle mücadelede başarı sağlanmasında büyük önem taşıyor.” 

Salgın nedeniyle psikolojik olarak sorunlar yaşandı

Nimet Baki pandemi döneminde özellikle yüksek riskli kanser hastalarının hem hastaneye gitmekte tereddüt ettikleri hem de salgının yarattığı endişe nedeniyle psikolojik olarak da sorunlar yaşadığına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Böylesi zorlu bir dönemde Roche’un katkılarıyla hayata geçirdiğimiz destek hattıyla hastalarımıza psikolojik anlamda yardımcı olmaya çalıştık. Buna ek olarak, tedavinin etkisiyle normalin dışında kilo alan hastalar da yine destek programı sayesinde alanında uzman diyetisyenler ile görüşme fırsatı yakaladı.

Destek hattımızla diyetisyen yardımı ve psikolojik destek alan hastalarımız da yürüttüğümüz bu çalışmanın kendilerine sağladığı faydaya yönelik bizlere ulaşarak birçok kez olumlu geri dönüşlerini aktardılar. Yoğun talep gören ve sunulan bu hizmet karşılığında memnuniyetlerini bizlerle paylaşan hastalarımızın bu görüşleri de gösterdi ki; Umut ve Yaşam Destek Hattı projesi, hastaların yaşam kalitesinin artmasına yardımcı oldu. Bu projede bize katkı sağlayan Roche İlaç Türkiye’ye tekrar şükranlarımı sunuyorum.”

Umut ve Yaşam Destek Hattı projesi ile Roche, daha fazla hastanın karşılanmamış ihtiyaçlarına çözüm geliştirerek, daha iyi bir yaşam için onların yanında olmayı ve kanserle mücadelelerinde farklı alanlarda kendilerine destek sunmayı amaçladı.