Unilever Food Solutions’ın Turuncu Caddesi’nin son durağı İzmit oldu

Unilever Food Solutions’ın Turuncu Cadde’sinin son durağı İzmit oldu

Unilever Food Solutions, ev dışı tüketim sektöründe müşterilerinin işlerini geliştiren ve operasyonlarını daha verimli hale getiren çözümlerini ‘Turuncu Cadde’ konseptiyle İzmit’e taşıdı.

Ev dışı gıda sektörünün gelişmesine liderlik eden, mutfaklara verimlilik getiren ürün ve hizmet markalarını müşterilerinin beğenisine sunan Unilever Food Solutions, ilk dördünü İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da düzenlediği ‘Turuncu Cadde’ etkinliklerine İzmit’te devam etti.

Unilever Food Solutions, İzmit’te düzenlediği etkinlikle, otel&restoran şeflerine, işletmecilerine ve satın alma müdürlerine Turuncu Pusula Çözüm Paketi ve Şehir Oteli Banket Çözümleri’ni sundu.

Çözümlerin aktarıldığı sunumlar sırasında, Unilever Food Solutions Pazarlama Ekibi ve Mutfak Yöneticisi Yasemin Ataman ekibiyle beraber sahnede tüm çözümleri uygulamalarıyla aktardı. Misafirler sahnede uygulaması gösterilen tüm çözümleri anında test etme fırsatı yakaladı. Turuncu Cadde’ye gelen herkes lezzetli anılarla ayrıldı.

Unilever Food Solutions, 2014 yeme-içme trendlerini açıkladı

Unilever Food Solutions artan rekabet ortamında gelişen trendleri yakalamak için yenilikçi çözümler aramaya ve profesyonel mutfaklarda verim sağlamaya devam ediyor. Sektörün gelişim alanlarını titizlikle inceleyen Unilever Food Solutions, 2014 yılı için restoranlara özel 9 farklı trendi açıkladı.

Daha küçük porsiyonlar: Restoran misafirlerinin farklı tatlar deneme ve yemeğini paylaşma isteği ile birlikte fiyat ve kalori kaygıları da artıyor. Bu da restoranların küçük porsiyonlarla çeşitlilik sunması ve müşteri talebine göre porsiyonlarını belirlemesi gerekliliğini ortaya çıkarıyor.

Çevreye duyarlı restoranlar: Günümüzde tüketiciler, çevre konusunda üzerlerine düşeni yapmak istiyorlar. Tüketicilerin % 79’u atık yönetimi uygulayan restoranlarda daha fazla ücret ödemeyi kabul ediyor. Çevre ve doğal hayat konusunda bilinç her geçen gün artıyor. Türkiye’deki tüketicilerin % 92’si restoranlardaki atığın nasıl yönetildiğini merak ediyor. Atık yönetimi ve sürdürülebilirlik kampanyaları, duyarlılığın müşteriyle paylaşılması, porsiyonların yeniden düzenlenmesi ve atıkların değerlendirilmesini gündeme getiriyor.

Sağlıklı beslenme trendi: Global beslenme trendlerinin Türkiye’deki etkisi günden güne artıyor. Türk tüketiciler sağlığına eskiye göre çok daha fazla önem veriyor. Restoranlar, bu trendi dikkate alarak mönülerinde alternatif düşük kalorili ürünlere yer verebilir, sağlıklı ürünlerin sunumunu renklendirebilir, mönüye sebze ağırlıklı ürünler ekleyebilir ve mönüde normalde yer alan garnitürleri sağlıklı versiyonlarla değiştirebilirler.

Deneyim: Misafir restorana geldiğinde iyi yemekten daha çok, yemek yerken farkı bir deneyim yaşamayı, eğlenmeyi, hızlı servis hizmeti almayı ve mekanla duygusal bir bağ kurmayı istiyor.

Unilever Food Solutions, restoranlara deneyim konusunda şu önerilerde bulunuyor:

  • – Farklı mönüler/yemekler, servis, restoranın ambiyansının farklılaştırılması

  • – Restoranda müziğe önem verilmesi

  • – Yemeğin sunumunun görsel açıdan zenginleştirilmesi

  • – Sadakat yaratacak tatların mönüye koyulması

  • – Servis elemanlarının eğitilmesi

Çocuk Mönüleri: Restoranlara gelen çocuk sayısındaki artış ile birlikte, mönülerdeki yemek talepleri de farklılık gösteriyor. Çocuklara özel mönüler hazırlanması, yetişkin ürünlerinin çocuk porsiyonlarında servisi, besleyici ve güzel sunumlu yemeklerin servisi, mönüye sebze ve meyve içerikli garnitür eklenmesi ile günümüzde restoranlar rakiplerinin bir adım önüne geçip çocuklu misafirler tarafından tercih edilebiliyor.

Alkolsüz içeceklerde trendler: Sağlıklı beslenme trendine bağlı olarak ıhlamur, adaçayı, rezene, kuşburnunun yanında, farklı çayların birleşiminden oluşan çaylara, çay kokteylleri ve meyveli soğuk çay kokteyllerine olan ilgi artıyor.

Mönünün fiyatlandırılması: Müşteriler restoranda verdikleri paranın aldıkları hizmetle doğru orantılı olmasını istiyor. Restoranların, mönülerini düzenlerken, fiyat, kalite ve miktar dengesini dikkate almaları gerekiyor.

Teknoloji: Tüketiciler, sürekli zamanın kısıtlı olduğundan şikayet ediyor ve teknolojiyi zaman kazanmak için kullanmak istiyorlar. Teknolojide yaşanan hızlı gelişim, restoranların günümüzde teknolojinin kendilerine sundukları imkanları dikkate almalarını gerekli kılıyor.

  • – Servisi kolaylaştıracak teknik geliştirmeler yapılması

  • – Sipariş ve ödemelerin cep telefonlarıyla yapılması

  • – QR koduyla mönü tarayabilme, farklı seçenekleri anında görebilme

  • – Müşterilerden direkt geri bildirim alınacak sistemler kullanılması

Sosyal medya: Restoranların müşterileri ile sosyal medya aracılığıyla iletişim kurmasının önemi artıyor. Müşteriyle ilişki kurmak için öne çıkan sosyal medya mecralar olarak Facebook, Twitter, Foursquare ve Groupon öne çıkıyor. Sosyal medya kanallarında restoranın görünürlüğünün ve bilinirliğinin artırılması, müşterilerin yorumlarına anında cevap verilmesi, promosyonel ürünlerle sosyal medyada müşteriyle ilişki kurulması tüketicilerinin sadakatini kazanmak için tercih ediliyor.