Barilla, işe alımlarda kadına pozitif ayrımcılık uyguluyor

Barilla, işe alımlarda kadına pozitif ayrımcılık uyguluyor

Barilla, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye’nin her yerinden kadın çalışanlarını, İstanbul’da bu yıl üçüncüsünü düzenlediği 8 Mart etkinliğinde buluşturdu.

Gıda sektörünün öncü şirketlerinden Barilla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kadın çalışanlarına yönelik bir etkinlik düzenledi. Türkiye’nin her yerinden gelen kadın çalışanlarını, İstanbul Moda Teras’ta buluşturan Barilla, etkinliğini, kadının alt rolleri ve ilişkilerde kadın; sağlıklı yaşam, beslenme, spor; güzellik, bakım ve kadın hastalıkları gibi konularda çeşitli seminer ve söyleşilerle renklendirdi.

Etkinlikteki ilk konuşmacı, “Kadın-Erkek Eşitliği Üzerine” konulu konuşması ile TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı Nur Ger oldu. Ger, konuşması sırasında, TÜSİAD kısa film yarışmasından, üniversiteli gençlerin kadın konusunda imza attığı filmlerinden örnekler sundu. Etkinlikte “Sağlıklı Yaşamın Sırları” konusu ile Ayşe Tolga ise, ‘iyi yaşam’a ilişkin ipuçları paylaştı. Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu ise, kadın hastalıkları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Etkinliğin son konuşmacısı, “Aşk, İlişkiler ve Kadın Olmak” sunumu ile Psikolog Didem Doğan oldu.

Barilla Gıda İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Coşkun, bu yıl Kadınlar Günü etkinliğinin üçüncüsünü düzenlediklerini ve söz konusu günde, kadın çalışanlarının beraberce keyifli ve anlamlı bir gün geçirdiğini söyledi. Coşkun, artık gelenekselleşen bu iç iletişim etkinliğinin, kadın çalışanları tarafından iple çekilen bir güne dönüştüğünü ifade etti.

Temeline, insana ve gezegene saygıyı koyan bir şirket olarak ‘çeşitlilik’ odaklı hareket ettiklerinin altını çizen Coşkun, Barilla’nın, iş hayatında kadınların desteklenmesi noktasında duyarlı bir şirket olduğunu kaydetti. “Kadınların maalesef hala yaşam hakkının konuşulduğu günümüzde, iş hayatına katılmalarının daha çok teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullanan Coşkun, Barilla olarak, eşit vasıflara sahip iki iş başvurusu arasında, kadından yana inisiyatif kullandıklarını söyledi. Coşkun, “Bir Barilla yöneticisi ve bu toplumun bir ferdi olarak, üzerinde önemle durduğumuz bu pozitif ayrımcılık uygulamamızdan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Merkez ofis çalışanlarının yüzde 50’sinden fazlasının kadın olduğuna dikkat çeken Coşkun, şöyle konuştu: “Barilla’nın çeşitlilik politikası, İK’ya büyük bir konfor alanı sağlıyor. Örneğin gurur duyduğumuz son uygulamalarımızdan bir tanesi, Bolu’daki fabrikamızda Vardiya Mühendisi olarak göreve başlayan ve üretimden sorumlu olan kadın çalışanımız. Gecesi gündüzü olmayan bu iş için, bugüne dek hep erkekler görev almışken, Barilla’da artık bu sorumluluğu bir kadın da paylaşıyor.”