“Bir Tutam Anadolu”ya Londra’da büyük ilgi

  

Türk kültürünü tanıtmak ve ülkemizin dünyayla bağlarını kuvvetlendirmek adına faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü’nün Londra şubesi, “Bir Tutam Anadolu” (A Pinch of Anatolia) isimli yeni projesi ile Anadolu’nun 13 bin yıllık yemek tarihine bir yolculuk gerçekleştirdi.

Proje kapsamında 21-24 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşen projede, ünlü şef Ömür Akkor Anadolu mutfağının birbirinden lezzetli tatlarından oluşan tadım mönüsü ile katılımcıların karşısına çıktı. İngiltere’nin en seçkin okullarından Kings College’ta Hititlerden günümüze kadar Anadolu’da yemeğin değişiminin öyküsüne dair bir oturum gerçekleştirdi.

Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün “Bir Tutam Anadolu” (A Pinch of Anatolia) isimli yeni projesi ile Anadolu’nun 13 bin yıllık yemek tarihine leziz bir yolculuğa çıkıldı.

21-24 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşen proje kapsamında Laz@Camden Restaurant ve King’s College gibi oldukça önemli noktalarda Hititlerden günümüze dek Anadolu’da yemeğin değişiminin öyküsüne dair çeşitli etkinlikler katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

22 Ekim tarihinde Laz@Camden Restaurant’ta değerli Şef Ömür Akkor tarafından hazırlanan Anadolu mutfağının tatlarından oluşan tadım mönüsü ve ekmek ustası Şevki Dilmaç’ın hazırladığı ekmekler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Yemeklerin tadımı sırasında, Türk Mutfağı Tarihi araştırmacısı olan Şef Ömür Akkor tarafından Hitit, Selçuklu ve Osmanlı Devleti’nin yemek kültürleri ve bu dönemlerde yapılan yemeklerin hikayeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İngiltere’de yaşayan ünlü şefler Anadolu tatlarıyla buluştu

Anadolu mutfağının mirasını oluşturan, derin ve zengin kültürünü yansıtan yöresel malzemeler ile hazırlanan ve hikayeleri paylaşılan yemekler katılımcılar tarafından oldukça beğenilirken; muhteşem lezzetlerin sunulduğu etkinliğe İngiltere’de yaşayan ünlü şefler, gurmeler, yemek blogger’ları ile gastronomi yazarları katıldı.

King’s College’ta Anadolu’nun yemek hikayeleri anlatıldı

Proje kapsamında, İngiltere’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Kings College’ta Şef Ömür Akkor tarafından “Dünyanın En Eski Mutfağı: Anadolu’dan Yemek Hikayeleri” başlıklı konuşma yapıldı. Konuşmada Hititlerden günümüze kadar Anadolu’da yemeğin değişiminin öyküsü izleyicilerle paylaşıldı.

Büyük ilgi gören ve yaklaşık 350 kişinin katıldığı etkinlikte davetlilere siyez unundan yapılan ekmek ikram edildi.

Etkinlikte ayrıca, Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Karakuş tarafından “Bir Tutam Anadolu” projesi ve Enstitü’nün genel faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verildi. 

Yunus Emre Enstitüsü hakkında
Türkiye’nin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak ve dünya üzerinde kültürel etkileşime katkı sağlamak için 2009 yılında kurulan Yunus Emre Enstitüsü çalışmalarını; Kültürel Diplomasi, Kurumsal Kapasite, Bilim Diplomasisi, Kültürel Etkileşim ve Türkçe Öğretimi olmak üzere 5 ana eksen üzerinden yürütüyor. Enstitü bugün dünya genelinde 157 irtibat noktasına ulaştı.