Burger-kebap rekabeti kızıştı, suşi popülerleşti

Burger-kebap rekabeti kızıştı, suşi popülerleşti
2014’te yaklaşık 50 milyon porsiyon yemek siparişi alan Yemeksepeti, bu yıl da Türkiye’nin yemek alışkanlıklarına ışık tutan bir inceleme gerçekleştirdi.

Yemeksepeti’nden 2014 yılı boyunca yaklaşık 50 milyon porsiyon yemek, 12 bin restoranda hazırlanarak 3 milyon farklı adrese gönderildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen bu yemek siparişlerini inceleyen Yemeksepeti’nin araştırması yemek alışkanlıklarımızla ilgili yeni eğilimleri, asla vazgeçemediklerimizi ve diğer ilginç detayları ortaya koyuyor.

Türkiye geneli istatistiklerine bakıldığı zaman en çok sipariş edilen iki ürün burger ve kebap oldu. Çok yakın oranlarda sipariş alan bu iki ürün arasında gün içindeki zaman dilimlerine bakılınca ilginç detaylar fark edildi. Öğle saatlerinde kebap daha fazla tercih edilirken, gece geç saatlerde burger kebabın önüne geçti.

Kahvaltı saatlerinde ise çok acıkan 50 bin kişi burger, 35 bin kişi de kebap sipariş etti. Yemeksepeti’nde bulunan 266 bin 816 ürün alternatifi arasında burger ve kebabı takiben en çok sipariş alan ürünler ise sırasıyla pizza, lahmacun, tavuk, tatlı, sandviç, pide, tost ve çorba oldu.

Yılın modası suşi ile noodle

Bu yıl Türkiye’de Uzakdoğu mutfağına merak arttı. Popülaritesini en çok artıran ürün, geçen yıla göre 2,5 kat daha çok sipariş edilen suşi oldu. Noodle ise İstanbul harici illerde sipariş oranını 7 kat artırdı.

Geçen seneki oranlara göre yüksek artış gösteren diğer bir ürün ise kahvaltılıklar oldu. 2013’e göre bu sene kahvaltı siparişleri yüzde 60 oranında artış gösterdi.

Yemeksepeti’nin en aktif kullanıcısı İstanbul’da yaşıyor ve Yemeksepeti istatistiklerine göre bir yılda tam 1603 sipariş verdi. İkinci en aktif kullanıcı yine İstanbul’dandı ve sipariş sayısı 1191 idi. Üçüncülüğü ise Eskişehir’den bir kullanıcı 1019 siparişle aldı.

Yemeksepeti hakkında

Ülkemizin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu. Bugün itibariyle 62 il ve Kıbrıs’ta 2.000’e yakın üye restoran ve 3,2 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Yemeksepeti, günde aldığı ortalama 90.000 siparişle yaklaşık 220.000 kişiye hizmet veriyor. Yemeksepeti’nin yurt dışı markası Foodonclick.com ise 2.000’den fazla restoranla Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan’da hizmet veriyor. Yemeksepeti, online yemek siparişinde Yunanistan’ın pazar lideri Clickdelivery.gr ve Ürdün Pazar lideri ifood.jo’ya yaptığı yatırımla, servis verdiği ülke sayısını 8’e yükseltti.

Yemeksepeti, internet üzerinden sunduğu hizmetin yanı sıra tüm telefonlarla uyumlu mobil web sayfaları, iPhone ve Android uygulamalarıyla mobil cihazlar üzerinden de hızlı siparişe olanak sağlıyor. Yemeksepeti’nin projeleri arasında bulunan Lokum.com Türkiye’nin farklı yörelerinden saklı kalmış lezzetleri üreticilerinden temin ederek kullanıcılarına sunuyor; Papyon.com dışarıda yeme içmeye dair her şeyi bünyesinde barındırıp online rezervasyon imkanı sağlıyor; yemek.com ise şık yemek tariflerini, trend mekan önerilerini ve yemekle ilgili eğlenceli içerikleri bir araya getiriyor.