Doal Meyveler artık Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği onaylı

Meyvelerini tüketicileriyle buluşturmadan önce 600 farklı analizden geçiren Doal, son olarak kalıntı testlerinden güvenle geçerek Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden de onay aldı.

Meyvelerin ve doğanın saflığını korumak için duyarlı ve kontrollü tarım uygulamalarını hayata geçiren Türkiye’nin ilk meyve markası Doal, meyvelerinin güvenilirliğini ve saflığını Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne de tasdik ettirdi. Doal’ın meyve bahçelerini ve paketleme tesislerini denetleyen Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, Doal meyvelerinin kalıntı testlerinden güvenle geçtiğini onayladı.

Duyarlı ve kontrollü tarım uygulamaları ile en başta doğaya, çevreye ve insana duyarlı olarak yetiştirilen Doal meyveleri, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden aldığı kalıntı testlerinden geçti onayının yanı sıra uluslararası Global G.A.P. ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denetimi altındaki  İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip. Ayrıca meyvelerin tüm üretim aşamaları ERP bilgi sistemleri ile takip ediliyor, kayıt altına alınıyor ve meyvelerin kalıntı içerip içermediğini ölçümlemek için 600 farklı analizden geçiriliyor. Doal meyvelerinin uluslararası akredite laboratuvarlarında Türk Gıda Kodeksi’ne göre pestisit ve zirai ilaç kontrolleri de düzenli olarak yapılıyor. Aldığı sertifika ve onaylarla doğal ve kalıntısız olduğunu ispat eden Doal meyveleri, kabuklarıyla birlikte, gönül rahatlığıyla ve güvenle tüketilebiliyor.

Duyarlı ve kontrollü tarım ile insana, doğaya, çevreye saygılı tarım

İnsana, doğaya, toprağa duyarlı ve her aşaması izlenebilen duyarlı ve kontrollü tarım, doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve faaliyet gösterilen bölgelerin kalkınmasına da imkân veriyor. Duyarlı ve kontrollü tarımda kaliteli tohum, fide veya fidan kullanılıyor, toprak analizleri ile uygun ve yeteri kadar gübre kullanılıyor, sulama, gübreleme gibi uygulamalar da kayıt altına alınıyor. Hastalık ve zararlılarla mücadelede ise “Entegre Mücadele Teknikleri” uygulanıyor. Tüm doal meyveler uluslararası ve ulusal labotuvarlarda 600 etken madde analizinden geçerek, pestisit/zirai ilaç kalıntısızlığından emin olunduktan sonra hasat ediliyor.