Ortalama tüketici de bitkisel protein tozu tüketiyor

MycoTechnology, Inc. tarafından yaptırılan yeni araştırmaya göre, bitkisel protein tozu artık sadece veganlara ve sporculara özel değil; önemli sayıda ortalama tüketici de artık bu kategoriden alışveriş yapıyor.

Brightfield Group tarafından 2023 yılının ilk çeyreğinde 725 bitki protein tozu kullanıcısıyla gerçekleştirilen anket, bunların yalnızca % 17’sinin vegan olarak tanımlandığını ortaya çıkardı. Ayrıca araştırmaya katılanların % 38’i sadece bitki bazlı protein tozu satın aldığını beyan ederek, bunları süte karıştırdığını söyleyerek, bu tür ürünleri diyet yaşam tarzı tercihleri ​​dışında nedenlerle satın aldıklarını belirtti.

Bu arada ankete katılanların yarısından azı (% 46) kendini sporcu olarak tanımlıyor, ancak % 77’si haftada en az üç kez egzersiz yaptığını söylüyor. Büyük çoğunluk (% 93) ruh sağlığını desteklemek için egzersiz yaptığını ifade etti.

Kendilerini tanımlamaları istendiğinde, katılımcıların % 34’ü “erken benimseyen” tüketiciler olarak tanımlandı. Diğer % 31’lik kesim ise “erken çoğunluk”tan alışveriş yapanlardan oluşuyordu; bu da bitkisel protein tozunun daha yaygın bir demografiye doğru kaydığını gösteriyor.

Ürün kalitesi söz konusu olduğunda bitki bazlı protein tozu tüketicileri geniş bir fikir birliğine sahip. Neredeyse tamamı (% 92) daha kaliteli protein sunan bir ürünü daha çekici bulacaklarını, % 91’i ise daha eksiksiz bir proteinden hoşlandıklarını söyledi. Beslenme faktörlerinin ötesinde, ankete katılanların % 91’i daha iyi tat vaat eden ürünleri tercih ettiklerini vurguladı.

“Protein kalitesi ve lezzetinin son derece önemli”

MycoTechnology’nin Pazarlama Direktörü Jonas Feliciano şunları söyledi: “Bu bulgular, bitki proteininin modası geçmiş stereotipleri yerle bir ettiğini ve artık ortalama tüketicilerin arasında güçlü bir destek kazandığını gösteriyor. Pek çok kişinin bitkisel protein tozunu sütle karıştırması, vegan olmayanların bitki proteinini geleneksel bir ürün ve sağlıklı bir beslenmenin önemli bir parçası olarak gördüklerinin güçlü bir işaretidir.

En önemlisi, anketimize katılanların birkaçı hariç tümü, protein kalitesi ve lezzetinin son derece önemli olduğunu düşündüklerini söyledi. Geleceğin başarılı bitki proteinleri, bu son derece seçici tüketicilerin ihtiyaç ve tercihlerine hitap edebilenler olacak.”

“Yeni ve alternatif yollara açık genç ve varlıklı bir grup var”

Brightfield Group Genel Müdürü Bethany Gomez şöyle konuştu: “Bitki bazlı protein kullanıcıları, daha temiz beslenmeyi (şeker eklenmemiş, tamamen doğal, koruyucu madde içermeyen) tercih eden genç ve varlıklı bir gruptur ve yüksek kaliteli ürünlere para ödemeye hazırdırlar. Bu grubun aynı zamanda mantarlar ve adaptojenler gibi fonksiyonel bileşenleri kullanma olasılığı daha yüksek olduğundan, aradıkları besin ve besin türlerini elde etmek için yeni ve alternatif yollara açık olduklarını biliyoruz. En yeni içerikleri kullanarak yüksek kaliteli ürünler sunmaya çalışmak, araştırmaya hazır ve istekli bir kullanıcı grubu bulacaktır.”

Yeni nesil bitki proteinlerinin geliştirilmesinde öncü olan MycoTechnology, üstün performans ve beslenme sağlamak üzere mantar miselyumları tarafından fermente edilen bir bezelye ve pirinç proteini karışımı olan FermentIQ™ PTP’yi de içeren bir dizi bitki proteini sunuyor. Tüm temel aminoasitleri sağlayan bu ürün, 3 yaş ve üzeri için 1,0 PDCAAS (Protein Sindirilebilirliği Düzeltilmiş Amino Asit Skoru) değerine sahip. Fermantasyon süreci aynı zamanda sindirilebilirliği de artırarak tüketilen proteinin % 99,9’unun kolayca sindirilmesini sağlıyor.

Sonuç olarak FermentIQ™ PTP, hayvan ve soya proteinleriyle rekabet edebilecek bir besin değeri sunuyor.

MycoTechnology’nin tescilli süreci aynı zamanda bitki proteinlerinin kokusunu ve aromasını gidererek çeşitli uygulamalarda üstün işlevselliğe sahip daha iyi tat, daha nötr çözümler sağlıyor. MycoTechnology, ürünlerinin tadını bir sonraki seviyeye taşımak isteyenler için ayrıca doğal, temiz etiketli acılık engelleyici ve lezzet arıtıcı olan ClearIQ™’yu da sunuyor.